şişlideki diyetisyenler

Uzman Diyetisyen Işın Sayın

"yavaş yemek yemenin faydaları" Sonuçları

Besinleri Çok Çiğnemek

Bol enzim (karbonhidratlar, organik asitler, aromatik maddeler ve tuzlar) içeren besinlerin hazmı ağızda tükürükle başlar, çiğneme sırasında enzimlerle karışır ve birazı ağızdaki kılcal damarlarla süzülür.Peki yemekleri niçin çok çiğnemeliyiz? Ağızda başlayan ağır karbonhidratların hazmı midede devam eder.Ağızda yemek analiz edilir ve beyne sinyal gönderilir.Beyin buna göre hazım için program hazırlar.Burada neden besinleri çok çiğnemeliyiz sorusu açıklık kazanıyor.Yemek iyi çiğnendiği taktirde beyin tahlili güzel yapar ve sindirim sistemini on...

devamı →